torsdag 8. oktober 2009

Data og små barn


Det er fint å se at så mange er positive til bruk av data allerede i barnehagen, og at det finnes mye læring i bruk av data på en riktig måte. Min datter på 5 år har litt konsentrasjonsvansker og sitter skjelden i ro, så vi har i samarbeid med barnehagen prøvd å legge til rette for forskjellige aktiviteter der hun faktisk kan øve litt på dette. Da er jo dataspill av forskjellige slag, f.eks Josefine flott å kunne bruke. Da må hun konsentere seg, og helst sitte i ro. Det fungerer ganske godt, da hun er veldig enteressert i dataen. Hun vil også ha sin egen data, sier hun. Ikke rart da alle tre storesøsknene sitter med hver sin laptopp i sofaen, og ganske ofte mammaen og pappaen også. Dette må vi bare prøve å unytte nå når dette er av interesse, for å sitte og fargelegge i en bok er ikke noe som fenger i det hele tatt. Er det noen som har spill å anbefale til barn på denne alderen tar jeg gjerne imot tips :o), er jo greit å ha noe å variere med.

4 kommentarer:

  1. Har en tanteunge som også har konsentrasjonsvanser samt lese- og skrivevansker. For han funker Josefinespillet velig bra. Tror lekpreget aktiviteter er til stor hjelp for elever som sliter litt på skolen.

    SvarSlett
  2. I boka "IKT og tilpasset opplæring (Brøyn & Schultz)er det et kapittel om "Pedagogisk programvare for elever med konsentrasjonsvansker" (av Heidi Aase & Astrid Mayer).

    SvarSlett
  3. Er den boka beregnet på barn under skolealder også Thomas? Tenker også på slike pc spill som er å få kjøpt, om noen har tips :o)

    SvarSlett
  4. Jeg har også erfart at PC er et fengende verktøy for barn med konsentrasjonsvansker. Har sett at barna har holdt lengre ut i oppgaveløsning rundt en pc med 2-3 barn som har hver sin tur. Jeg har også erfart at flere av dem har blitt en ressurs for andre barn. Her er det noe de fikser og det gir status. Gruppa må imidlertid ikke bli for stor - det er vanskelig å vente for lenge på turen sin.
    Har også sett hvor bra et såpass enkelt program som Paint kan være. Ungene liker å tegne på pc'n og når man av og til får ta utskrift av noe man har jobbet intens med er gleden stor.

    SvarSlett